Tysk vinproduktion

Tysk vinproduktion

Den tyske vinbranche har de seneste 20 år gennemgået en dramatisk udvikling, der har vendt op og ned på alt, ikke mindst deres noget særegnede kvalitetssystem, som bygger på druemostens sukkerindhold ved høstning.

I 1984 blev der solgt flere end 175 millioner flasker af den  søde og meget billige tyske Liebfraumilch. Der var bekymrende lav interesse for kvalitet og oprindelse af vinen, bare den smagte ens år efter år, hvilket netop er hvad en Liebfraumilch gør. Det gav Tyskland et image som producent af billige søde hvidvine, primært for ældre og helt unge mennesker. 

I dag har markedet ændret sig totalt. Der er større efterspørgsel efter tørre hvidvine og ikke mindst efter kvalitet frem for kvantitet. Eksporten af Liebfraumilch er i dag næsten halveret og der er kommet lang større fokus på kvalitet og ikke mindst på produktion af rødvin. Når tyskerne vil, kan de producere vine uden sammenligning, der er perfekte ledsagere til mad.

Størstedelen af ​​de vin, der produceres i tyskland, drikkes også i landet. Det giver mening, fordi næsten tre gange mere konsumeres end der bliver produceret. Ikke desto mindre behøver de ikke at skjule sig på verdensmarkedet. Især Riesling kan ikke findes nogen steder så varieret og (personlig mening) fantastisk som her, og Pinot Noir må heller ikke undgå international konkurrence. Alt i alt kan man være glad for, at resten af ​​verden ikke rigtig ved, hvad tyskland står for endnu. Så du får stadig meget god vin til ekstremt rimelige priser. 

FAKTA Areal
: 102.000 ha
- røde druer: ca. 1/3
Vingårde: ca. 15.900
Vinproduktion: 9.000.000 hl Vineksport
: 3.000.000 hl (hvoraf 1 million hl vin fra tyske druer)

Mest dyrkede druesorter:
1. Riesling - 23,596 ha / 23,1%
2. Müller-Thurgau - 12,736 ha / 12,3%
3. Pinot Noir - 11.784 ha / 11,5%


Kommentar

 • fqzxnkmy

  wvsMKyLEiFXQWk

 • HliWmEsqegPMa

  qFnlCOMy

 • gEJcKqZudSnCwL

  gaNBJioOmfxvC

 • VBgRaseh

  mUCHFgzN

 • wglNEJeDoiMckOhW

  bLjlimHfhgOYn

Skriv en kommentar